IDENTITEIT VAN TEGENDRAADS


Geteisem / Tegendraads heeft alle volgende namen en producties geregistreerd en zal handelen als hetzelfde bedrijf dat dezelfde algemene voorwaarden hanteert, zoals hieronder beschreven vanaf 31 juni 2023:

Geteisem
Tegendraads

Het bedrijf heeft zijn basis op het volgende adres. Als er contact moet worden opgenomen, bevindt Tegendraads zich op de volgende locatie, tenzij anders is aangegeven.

Tegendraads
Sint-Agathastraat 54
3037SH Rotterdam
Nederland

Telefoon: (+)316 20397184
Openingstijden: maandag – vrijdag; 10:00 – 17:00 GMT+1
E-mailadres: info@tegendraads.eu
KvK-nummer: 72243023
BTW-identificatienummer: NL 001476022B25

Al onze prijzen zijn inclusief 21% belasting, zoals vermeld vanaf 2013 en daarna, tenzij anders vermeld.

 

TOEPASSING

De volgende algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van Tegendraads en zijn door de klant ondertekend en daarmee akkoord gegaan. Dit vormt een bindend contract tussen Tegendraads en de consument.

Voordat u akkoord gaat met de aankoop van een Tegendraads-product, worden deze algemene voorwaarden aan u getoond, zowel fysiek als elektronisch. Als er complicaties zijn, zijn we verplicht deze voorwaarden fysiek te lezen op onze hierboven gespecificeerde locatie, of deze kosteloos naar de persoon te sturen die erom heeft gevraagd.

We zullen controleren in hoeverre we uw bestelling kunnen verwerken. Pas dan besluiten we of we uw bestelling kunnen accepteren. Dit wordt gedaan door het verzenden van de bestelling. Als u ons een e-mailadres heeft gegeven, ontvangt u van ons een e-mail waarin staat dat we uw bestelling hebben ontvangen. Door uw bestelling te erkennen of uw pakket te verzenden, is ons deel van het contract vervuld.

 

BESTELLEN BIJ TEGENDRAADS

We verzenden uw bestelling binnen 7 dagen na ontvangst van uw bestelling, tenzij anders individueel overeengekomen. Als u een specifieke datum vraagt om uw bestelling te verwerken, wachten we tot die dag zodat deze niet te vroeg arriveert.

We sturen de bestelling naar het opgegeven adres. Als dit door de consument verkeerd is opgegeven, kan Tegendraads geen verantwoordelijkheid nemen voor de verloren goederen.

Naast details over het aangeboden artikel ontvangt u ook informatie over wanneer het beschikbaar is. Onthoud echter dat deze informatie geen bindende of gegarandeerde verzenddatum is, maar slechts een richtlijn voor de verwachte datum.

Alle artikelen die niet beschikbaar zijn op de verzenddatum moeten opnieuw worden besteld; er worden geen latere leveringen gedaan. U wordt zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van deze situatie. Over het algemeen geldt een termijn van 30 dagen.

Zorg ervoor dat u een onbeschadigd pakket ontvangt (indien nodig het pakket openen in aanwezigheid van de postbode). Accepteer in geen geval een beschadigde levering (bijvoorbeeld een geopende doos of iets dergelijks), aangezien u hiermee impliciet de ontvangst van beschadigde artikelen bevestigt.

 

KWALITEITSGARANTIE

Tegendraads staat voor de beste kwaliteit en service op de best mogelijke manier. Bij eventuele complicaties, zoals onvolledige kwaliteit of onjuist gespecificeerde productaankomst, garanderen wij minimaal één jaar garantie op de kleding die Tegendraads verkoopt, tenzij anders vermeld. Dit geldt alleen bij normaal gebruik, en tenzij het tegendeel kan worden bewezen, vervalt de garantie. Wasinstructies worden meegeleverd met het product en moeten worden opgevolgd. Tenzij anders vermeld, gebruiken we katoen uit een fabriek die buiten ons bereik van kwaliteitscontrole valt, en daarom is Tegendraads niet verantwoordelijk voor de twee jaar fabrieksgarantie. We zorgen ervoor dat eventueel B-grade katoen uit de standaardvoorraad wordt gesorteerd en als zodanig wordt geadverteerd. B-grade valt niet onder de hierboven vermelde garantie.

 

RETOURBELEID

U kunt elke bestelling binnen 14 dagen annuleren met opgave van reden, schriftelijk aan ons (per brief of e-mail) of – als de goederen aan u zijn geleverd vóór het einde van deze periode – door eenvoudigweg de goederen terug te sturen. De periode van 14 dagen begint bij schriftelijke ontvangst (wanneer u uw factuur ontvangt) en niet vóór ontvangst van de goederen. Om te voldoen aan de wettelijke bedenktijd, is het voldoende om uw annulering of de goederen binnen de opgegeven periode te verzenden. Alle retourzendingen en annuleringsmeldingen moeten worden verzonden naar het volgende adres:

Tegendraads
Sint-Agathastraat 54
3037 SH Rotterdam
Nederland

In geval van een geldige reden om te annuleren, moet hierover overeenstemming worden bereikt tussen beide partijen. Als u de goederen niet aan ons kunt terugsturen, of alleen in verslechterde staat kunt retourneren, moet u onder bepaalde omstandigheden de kosten vergoeden. ‘Verslechterde staat’ verwijst bijvoorbeeld naar gewijzigde, gewassen of gedragen textiel/kleding/schoenen of iets dergelijks. Dit geldt niet als de achteruitgang van de goederen uitsluitend te wijten is aan een soort inspectie die u in een winkel zou uitvoeren, bijvoorbeeld. Tenzij specifiek aangeduid als een B-Grade product, is in dit geval geen retournering of annulering mogelijk, zoals overeengekomen bij het bestellen en/of kopen van het product.

U kunt ook voorkomen dat u ons moet vergoeden door het vermijden van het gebruik van goederen alsof ze uw eigen eigendom waren en door geen andere handelingen te verrichten die hun waarde zouden kunnen verminderen. Zorg er bij annulering voor dat u de goederen naar het bovenstaande adres retourneert. U bent verplicht de directe verzendkosten van de retourzending te dragen als de waarde van de teruggestuurde goederen minder is dan €50,00, of mogelijk bij een hogere waarde van de teruggestuurde goederen – als u ons niet op de hoogte heeft gebracht van uw voornemen om terug te sturen. In alle andere gevallen (beschadigd artikel of verkeerd verzonden artikel) is retournering van goederen gratis. Eventuele verplichtingen van onze kant om retourzendingskosten te vergoeden, worden binnen 30 dagen voltooid. Deze periode begint voor u met uw annulering, voor ons met de ontvangst ervan.

Als er twijfel bestaat over de producties van Tegendraads, kunnen onze producten, winkel en werk op de hierboven gespecificeerde locatie worden bekeken, zonder afspraak, tenzij ze hebben besloten ons buiten onze openingstijden te bezoeken, zoals eerder vermeld.

 

VEILIGHEID EN PRIVACY

De veiligheidssoftware die we gebruiken, SSL (Secure Socket Layer), versleutelt alle persoonlijke informatie (zoals naam, adres, creditcardnummer) die u invoert op onze website. Deze informatie is niet toegankelijk voor derden terwijl u verbonden bent met onze server via het SSL-protocol. SSL versleutelt alle informatie die u ons via internet stuurt met een unieke sleutel die alleen wij kunnen gebruiken. De volgende informatie wordt versleuteld en is dus bij ons beveiligd: persoonlijke informatie, zoals uw naam, adres en telefoonnummer; inloggegevens; betaalinformatie; en e-mails die naar ons worden gestuurd.

 

PRIJZEN

Alle prijzen die op de website en in de winkel worden vermeld, zijn geldig. Bij betaling gaat de consument akkoord met de opgegeven prijs. Vanaf dat moment kan het bedrag door beide partijen niet meer worden gewijzigd. Als er een aanbieding loopt, wordt de prijs opnieuw gespecificeerd om bij de aanbieding te passen. Als dit beperkt is, wordt u grondig geïnformeerd tot aan de vervaldatum.

 

ALGEMENE VOORWAARDEN


Sluitingsdata voor speciale aanbiedingen worden weergegeven op de webshop en/of de site. Speciale aanbiedingen zijn kortlopende aanbiedingen zonder enige voorraadgarantie. De aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt.

Voor klanten buiten de Europese Unie: De geldige juridische jurisdictie is die van ons geregistreerde zakelijke adres.

Als u een minderjarige klant bent (een “minderjarige”), hebben we de handtekening van een van uw ouders of een voogd nodig.

Stuur ons alsjeblieft geen contant geld bij uw bestellingen (wij kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor post die we niet ontvangen!).

Als leverancier mogen we u gedeeltelijke leveringen sturen, en u, als koper, bent verplicht dit type levering te accepteren.

In uw eigen belang, zorg ervoor dat het pakket dat u van de postdienst ontvangt, intact is. Accepteer nooit een defecte zending (bijvoorbeeld een gescheurde verpakking) van de pakketdienst.

Ondanks zorgvuldige voorraadbeheer kunnen aangeboden items sneller uitverkocht raken dan verwacht. Wij gaan ervan uit dat we de door u bestelde artikelen zullen leveren zolang de voorraad strekt. Dit geldt met name voor speciale aanbiedingen/beperkte aanbiedingen.

Wij garanderen dat de door ons geleverde goederen vrij zijn van fabricage- of materiaalfouten, tenzij het gaat om B-grade producten. Volgens de wet heeft u het recht om een gerechtvaardigde klacht, ook wel “klacht wegens gebreken” genoemd, in te dienen voor door ons geleverde goederen. Wij zijn niet aansprakelijk voor de geschiktheid van de goederen voor een specifiek gebruik beoogd door de koper.

Als u binnen de Europese Unie woont, zijn mogelijk de consumentenrechten van uw lokale wetgeving van toepassing.

Alle leveringen zijn onderhevig aan deze leveringsvoorwaarden. Tenzij anders vermeld, bestaan alle textielproducten voor 100% uit Fairtrade katoen.

Volgens de wettelijke regeling heeft u tot 2 jaar recht op teruggave van defecte goederen. Wij zijn niet aansprakelijk voor de geschiktheid van onze producten voor een bepaald doel. Wij raden u aan om alle items te controleren op gebreken bij ontvangst van een levering.

U hebt alle wettelijke rechten in geval van gebreken aan onze goederen (2 jaar garantie). Wij verlenen geen verdere garanties. Voor de hand liggende gebreken aan goederen moeten onmiddellijk na ontvangst schriftelijk aan ons worden gemeld. Als dit niet wordt gemeld, vervallen alle andere garanties namens ons hierop. Wij raden u aan alle goederen onmiddellijk na ontvangst van uw pakket te controleren.

Speciale aanbiedingen zijn alleen geldig zolang de voorraad strekt.

Alle prijzen zijn in euro’s (EUR) inclusief de lokale btw. De prijs op het moment van bestellen is de geldige prijs voor online bestellingen. Fouten en omissies voorbehouden. Alleen bij bestellingen via de winkel behouden wij ons het recht voor om prijzen op elk moment te wijzigen.

Als u beweert dat uw bestelling vrijgesteld is van btw, moeten we u vragen om contact met ons op te nemen om u te registreren in het systeem voordat we een geldige btw-terugbetaling voor een bestelling kunnen verwerken.

De geleverde goederen blijven ons eigendom totdat volledig is betaald.

De informatie op deze website is beschermd door auteursrecht. Herdrukken, zelfs fragmenten, moeten worden geautoriseerd door de uitgever.

Leveringen zijn uitsluitend onderhevig aan de hierboven genoemde leveringsvoorwaarden in de versie die geldig is op het moment van het plaatsen van de bestelling.

In zeldzame gevallen kunnen we verliezen ervaren tijdens het transport. Geef het pakket 10 dagen de tijd om aan te komen vanaf de datum van verzending. Als deze tijd verstrijkt en de goederen niet aankomen, neem dan contact op met uw lokale postkantoor om te controleren of er geen goederen worden vastgehouden. In het onwaarschijnlijke geval dat het pakket niet wordt vastgehouden, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag bij het verzenden van een vervanging.

Houd er rekening mee dat als we niet binnen 30 dagen na het plaatsen van een bestelling worden gecontacteerd, er geen verzekeringsclaim kan worden ingediend en u geen verlies kunt claimen bij onze winkel.